Sanataide

Kuvia vapautumisesta

Sanataide: Johanna Suominen

Sanat, kirjoittaminen ja kirjallisuus ovat olleet osa minua niin kauan kuin muistan. Luova kirjoittaminen on enemmän kuin harrastus; se on hengitystä, tapa olla. Kirjoittaminen on ajattelemista, se on tapani jäsentää maailmaa ja ajatuksia, parhaimmillaan se on tapa kokea.

Runoni syntyvät arjen keskellä, usein yllättäen. Joskus jokin yksittäinen sana alkaa kiehtoa ja kietoo minut ympärilleen, joskus yksityiskohta metsässä tai vaikka ruokakaupassa voi olla sykäys runolle. Teemat liikkuvat kehollisuuden, naiseuden, rajojen ja rajattomuuden, ajan ja kohtaamisten parissa. Erilaiset välitilat ja hieman nyrjähtäneet näkökulmat kiehtovat.

Kirjoitan myös työkseni, sillä olen Jämsän kaupungin yhteisöviestijä, freelance-toimittaja, kriitikko ja sisällöntuottaja. Lisäksi olen Jämsän työväenopiston opettaja. Kuvailen itseäni sanataiteen sekatyöläiseksi ja värikkääksi kulttuurihörhöksi, joka innostuu herkästi ja nauttii monenlaisesta taiteesta. Kirjoitan yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa Kulttuuritarinoita Jämsästä -blogia, jonka ideana on tuoda esiin paikkakuntamme upeaa kulttuuria.

Mutta ennen kaikkea olen äiti. Äiti kolmelle lapselleni, jotka ovat elämäni valo, voima ja rakkaus.